Reducering av ärr

Ibland läker acnesjukdomar med ärr i huden. Acneärr kan ha olika karaktär och svårighetsgrad. Ibland kan de vara vattkoppsärrliknande och ibland spikskoärrliknande. I svårare fall uppstår även en fördjupning med vävnadsförlust under ärret.

Dermapen för ärr rodnadBeroende på hur ärren ser ut och din hudtyp väljs olika metoder och kombinationer av behandlingar för att behandla ärr. Några vanliga sätt är laserbehandlingar och slipning. Utöver laserbehandlingar brukar fillers med hyularonsyra kunna förbättra resultatet ytterligare. Vi använder även Dermapen. Ibland kan även ytlig kortisonbehandling krävas. Ofta får man inte bort ärren helt, men når förbättringar som är påtagliga.
Det är viktigt att komma ihåg att slutresultatet inte kan bedömas förrän efter åtskilliga månader.
Ett ärr uppstår när en skada eller ett operationssnitt går igenom de djupare delarna av läderhuden och kanske in i underliggande fettskikt. Ett sådant ärr kommer aldrig att försvinna.
Med tiden syns alla ärr mindre. Ärr i ansiktet blir i allmänhet mer diskreta än ärr på bröst rygg och axlar. Äldre människor får mer diskreta ärr . Unga personer har en mycket aktiv ärrläkning och ärren kan bli mer röda och hårda.

Annonser

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑