Kärlbehandlingar

Många människor lider av ytliga blodkärl både på kroppen och i ansiktet. Den ärftliga faktorn är den som har störst betydelse men även graviditet, trauma, alkohol, sol och sjukdomar har stor betydelse. Det kan upplevas som missprydande och i vissa fall kan det var så jobbigt att det påverkar livet negativt.

Om ytliga blodkärl och kärlbristningar

Kärlbristningar är små vener som är belägna nära hudytan. De är vanligtvis tunna – mindre än en mm i omkrets, och har normalt sett en röd eller blåaktig färg. De finns primärt i ansiktet eller på benen, men kan också förekomma på andra områden av kroppen.

Kärlbristningar på benen orsakar ingen förhöjning av huden och det blir inga knölar eller andra ojämna partier. Det är det som särskiljer ytliga blodkärl från åderbrock. På grund av sin ytliga placering påverkar dessutom inte kärlbristningar blodcirkulationen. De utgör därför i realiteten inte något medicinskt besvär eller någon hälsorisk utan är egentligen ett rent estetiskt besvär.

Vi erbjuder sprutbehandling (läs nedan) för kärl.

Hur går en sprutbehandling av kärlen till?

För att behandla kärlbristningar så används med fördel ett medel som heter aethoxysklerol vilket är ett medel som med hjälp av injektion förs in i kärlet. Aethoxysklerol klistrar ihop kärlet och efter en tid har kärlet försvunnit. Ungefär som när du får ett blåmärke.

Annonser

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑