Ett registrerat läkemedel som har används i över 20 år för att behandla rynkor och veck i huden. Preparatet verkar genom att minska muskelrörelser och på så vis göra huden slätare. Effekten kommer inom 1 till 10 dagar och kvarstår normalt i cirka 3 till 6 månader.

En rynkbehandling hos Laserpunkten görs med det populära muskelavslappnande medlet (Btx) som är både säkert och effektivt och de doser som används är små och sprider sig inte i kroppen. Injektionen (med botulinumtoxin) utförs med en tunn nål och ger sällan obehag, dock kan små blåmärken uppstå någon dag efter behandling men de försvinner på en till ett par dagar.

De vanligaste områdena att behandla är argrynkan som sitter mellan ögonen, pannan och ögonen för att ta bort kråksparkarna.

 

Efter vi har spritat av huden används en mycket tunn nål som injicerar preparatet i flera små stick i det utvalda området. En behandling går ganska fort och känns inte speciellt. Detta är en behandling som kan göras när som helst på dagen då nålsticken är då små att det inte syns du kommer tillbaks till jobbet.

Annonser