Man pratar inte gärna om det, men det är många män och kvinnor som har besvär av svettningar i form av handsvett och armsvett. På Laserpunkten behandlar vi svettproblem med hjälp av injektionsbehandling.

Hyperhidros, eller överdriven svettning, är ett tillstånd som drabbar miljontals människor runt om i världen. Det kan omfattas bland annat på händer och armhålor. Många människor upplever hyperhidros som ett stort socialt problem eftersom uttalad svettning ofta ger våta fläckar på kläderna, en del kläder förstörs.

Fuktiga händer (handsvett) kan ofta medföra att man försöker undgå att ta i hand med andra.
Läs mer om orsaker till handsvett.

Orsaker till hyperhidros
Att svettas är ett sätt för kroppen att reglera kroppstemperaturen på. Även om höga temperaturer eller stress ökar svettproduktionen, är de inte den grundläggande orsaken till hyperhidros. Istället kan hyperhidros vara en nedärvd egenskap som förhindrar kroppen från korrekt temperaturreglering. Orsaken till den primära hyperhidros är okänd.

Nio av tio kan bli hjälpta av Botox (botulinum toxin)
Vid besvärlig svettning eller hyperhidros finns det idag en relativt enkel behandling. Det har visat sig att man effektivt kan lindra eller bota lokal besvärlig svettning med injektioner av Botox. Effekten kan finnas kvar i mer än ett halvår och om behandlingen upprepas kan den hålla i sig ännu längre. Den vanligaste behandlingsområdet är armsvett men vi kan också behandla hand- och fotsvett. Vid fotsvettsbehandling är dock effekten något sämre.

Bra att veta vid behandling av handsvett / armsvett / fotsvett
– 2003 blev de muskelavslappnande medlet godkänt för behandling av handsvett och armsvett.
– Effekten varar oftast 3-9 månader.
– Effekt uppnås vanligtvis efter 3-5 dagar.

Annonser